Povestea incepe cu strabunicul meu, care intre ani 1930-1940 mergea la altoit la Ferma Ambrosi, Fischer şi Co. Era cunoscuta in toata tara pentru materialul saditor de calitate pe care il livra. Se desfasura o munca deosebita de informare a clientilor acestei ferme, si nu numai.

Intre timp s-a alaturat si bunicul pentru a-l ajuta la lucrurile mai usoare, de ex: stergerea coletului portaltoilor de trandafiri si a pomilor fructiferi in vederea altoirii lor. Dragostea pentru horticultura s-a preluat foarte repede. Asta insemna ca, a invatat tehnica altoirii pomilor si a trandafirilor. Tot la Ferma Ambrosi, Fischer şi Co., s-a intalnit prima oara cu dl.Wagner Stefan.

Dupa anul 1970 a inceput sa lucreze ca gradinar la liceul agricol din Ciumbrud, unde impreuna cu dl. Prof. Csorba care invata teoria horticulturii, iar bunicul demonstra practica.
Vara in sezon pleca la altoiri in tara la diverse pepinerii. Intre timp si tata invatat tehnica altoirii la trandafiri apoi al pomilor fructiferi.

Din anul 2001 am inceput producerea trandafirilor, iar din 2002 am deschis PFA pe numele Super Rosa Csiky. Intre timp tot am extins plantatia de trandafiri, dupa care am inceput sa producem si pomi fructiferi. Tot in acest timp m-a invatat tata si pe mine tehnica altoirii a pomilor si a trandafirilor.

In anul 2010, eu si mama am accesat fonduri europene, cu care am reusit sa cumparam utilaje noi, incat am reusit sa mechanizam anumite lucrari.

In anul 2013 am terminat studiile superioare horticole la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj-Napoca.

2015 este anul in care am infiintat societatea Pepiniera Csiki, pentru a continua traditia familiei impreuna cu fratele meu, care este in devenire de inginer horticol.

VIDEO AMBALAREA TRANDAFIRILOR

Ce facem ...

In gradina Danei

Agricultura in judet